Vrijedno priznanje za Gimnaziju Vukovar

Foto. Gimnazija Vukovar

VUKOVAR, U zajedničkoj organizaciji Global Water Partnership Central i Eastern Europe-a (GWP CEE) i Međunarodne komisije za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR), djeca iz svih škola, nevladinih organizacija, vrtića ili udruga za djecu na području dunavskog sliva,  u listopadu, pozvani su na stvaranje umjetničkog djela i sudjelovanje u natječaju “Postani umjetnik Dunava“, koji je od 2004. godine ujedinio tisuće djece iz područja dunavskog sliva.

Natjecanje ne povezuje samo djecu Dunavske regije, već ih i uči o vrijednosti rijeke i daje im mogućnost komentiranja budućnosti njihovog okoliša. Ovogodišnji zadatak bio je da učenici odu na obalu rijeke, idealno Dunav ili podunavski pritok, i osmisle umjetničko djelo, video ili kartu.

Učenici Gimnazije Vukovar natjecali su se u kategoriji video uradaka te su ostvarili zapažene rezultate na nacionalnoj razini: Katarina Bošnjak, Ana Čorak, Doroteja Jonov, Katarina Kojčinović, Isidora Lazić, Jovana Serdar, Danijela Subotić, Milan Subotić, Dimitrije Vladić iz 4.2 razreda, pod mentorstvom profesorice Ljiljane Ajduković, osvojili su prvo mjesto, a Klara Hardi iz 2.b razreda, pod mentorstvom profesorice Nine Salatović, drugo mjesto u kategoriji video uratka.

„Posebno nam je drago što su učenici i profesori i ove godine sudjelovali, bez obzira na situaciju koja nas je zadesila sa svjetskom pandemijom virusa Covid-19,  i postigli izvrsne rezultate“, rekla je ravnateljica vukovarske Gimnazije Giana Marović Zeko.