Banožić: Želim vratiti županijski HDZ gdje je nekada bio i u vrijeme kada je bio najjači u Slavoniji

Foto: Službena fotografija

VINKOVCI, S pristiglim svim potpisima županijsko izborno povjerenstvo je utvrdilo pravovaljanost kandidatura za izbor predsjednika i potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Županije Vukovarsko-srijemske na izborima koji će se održati 22. studenoga 2020. godine. Sada je i službeno kako će u utrku za predsjednika HDZ-a vukovarsko – srijemske županije ići Mario Banožić i Josip Dabro.

Komentirajući svoju kandidaturu aktualni ministar obrane Banožić rekao je kako ima podršku vrha stranke u svojoj kandidaturi te da su u 48 sati prikupili svoje potpise.

„Kandidirao sam se za predsjednika županijskog HDZ-a s osnovnim motivom da se županijska organizacija HDZ-a vrati gdje je nekada i bio, a bio je najjači u Slavoniji i nosio je sve izborne rezultate. Slijedom toga dalje je slagao priču i po pitanju projekata, gospodarstva, kulture, života, rada pa i uključivosti mladih u politiku. Mislim i kako je vrijeme za smjenu generacija i da je to zamašnjak za dalji napredak županije“, rekao je Banožić za press032.

Njemu su podršku dali i Nikola Mažar i Damir Dekanić koji su se kandidirali za potpredsjednike županijskog HDZ-a.  

Govoreći o svojoj kandidaturi Mažar, koji je i jedini kandidat za predsjednika vukovarskog HDZ-a, kazao je kako mu je čast i zadovoljstvo što je u dogovoru s strankom i vukovarskim HDZ-om kandidirati se za mjesto potpredsjednika županijske organizacije.

„Vodio sam HDZ Grada Vukovara u najtežim trenutcima kada smo ostali bez cijeloga Gradskog odbora i svih vijećnika u Gradskom vijeću. Uspjeli smo zajedništvom i homogenizacijom ostvariti povijesni rezultat i pobijediti kada smo osvojili više od 3.000 glasova. Na tragu toga to zajedništvo i homogenizaciju preslikati ćemo i na razinu županije Kroz zajedništvo svih gradova i općina stvoriti ćemo bolji i jači HDZ što je preduvjet boljeg života svih građana koji žele ostati ovdje živjeti kao i onih koji se žele vratiti“, rekao je Mažar.

Načelnik Općine Andrijaševci Damir Dekanić istakao je dobru ekipu koja ulazi u stranačke izbore ukazujući kako će kroz sinergiju gradova i općina biti ostvaren dobar rezultat.

„Smatram kako je ovo u zadnjih nekoliko izbornih ciklusa u HDZ-u ovo najbolja priča. Očekujem kako će nas rezultati na unutarstranačkim izborima odvesti u novu pobjedu na lokalnim izborima. I broj prikupljenih potpisa to govori jer se radi o respektabilnim brojkama. Već sada slažemo planove za lokalne izbore kada je riječ o Vukovarsko – srijemskoj županiji“, rekao je Dekanić.

Prema službenim podacima županijskog izbornog povjerenstva HDZ-a Mario Banožić prikupio je 2.328 potpisa potpore, a Josip Dabro 888 potpisa. Za potpredsjednike županijskog HDZ pristiglo je 8 kandidatura. Damir Dekanić prikupio je 2.335 potpisa potpore, Nikola Mažar 2.188, Božo Galić 1.676, Davor Miličević 1.096, Josip Šarić 1.039, Mario Lozančić 776, Damir Juzbašić 771 i Mladen Karlić 605 potpisa.