VINKOVCI, Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća gradskog i drugih izaslanstava podno križa na Gradskom groblju, u Vinkovcima je danas započelo obillježavanje Dana grada i blagdana zaštitinika, sv. Ilije, koji se proslavlja 20. srpnja.

U 11 sati u Gradskom kazalištu Joze Ivakića bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća prije koje će predstavnici grada obići radove na istočnoj gradskoj obilaznici.

U pješačkoj zoni od 12 do 14 sati građani će se moći informirati o djelovanju Sigurne kuće u Vukovarsko-srijemskoj županiji, dok će program “Vinkovci i Slavonija – suvenirski program” predstaviti Udruga Nova umjetnost.

.U Arhivskom sabirnom centru u Vinkovcima, s početkom u 18 sati, bit će predstavljena knjiga “Brodska imovna općina – 2”. Predstavljanje organiziraju Državni arhiv u Vukovaru i Hrvatski institut za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje u Slavonskom Brodu.

U 19,30 sati u pješačkoj zoni tradicionalni koncert kao poklon gradu i građanima Vinkovaca održat će KUD “Šumari” Vinkovci nakon čijeg nastupa će Vinkovčane od 21 sat u sklopu Vinkovačkog ljeta, na istoj pozornici, zabavljati domaći bend Subkultura.

Građansko društvo Moji Vinkovci u kavani Aurelia u 20 sati priređuje “Večer kratkog filma Rudolfa Sremeca”.

U Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci, s početkom u 20,30 sati, na rasporedu je izvedba predstave “Ljubaf”, komedije Murraya Schisgala u režiji Gorana Ribarića.