Vozio pijan i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila ukinuta radi negativnih bodova

Foto: PU Vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Tijekom protekla 24 sata, 14./15. svibnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće, u Otoku i na autocesti Zagreb-Lipovac, ukupno su četiri osobe lakše ozlijeđene. U pet prometnih nesreća, u Vinkovcima (2), Bošnjacima i na autocesti Zagreb-Lipovac (2), nastupila je materijalna šteta.

Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su danas, oko 1,10 sati, na državnoj cesti D-55 na području Vinkovaca, zaustavili osobni automobil marke „Mercedes“ splitskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak iz Jarmine. Kontrolom je utvrđeno kako 29-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,04 g/kg za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta zbog prikupljenih negativnih bodova.

Radi sprječavanja 29-godišnjaka da nastavi s činjenjem prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, policijski službenici su mu odredili mjeru smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uručen mu je prekršajni nalog.