Vozio kombi u vrijeme zabrane pa završio u zatvoru

Foto: PU Vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Temeljem prijave o krađi parfema i odštetnog zahtjeva drogerije u Vinkovcima, dostavljenog 2. rujna 2022. godine, policijski službenici Policijske postaje Vinkovci tragali su za muškarcem za kojeg je postojala osnova sumnje da je počinio to kazneno djelo.

Jučer, 9. studenog navedeni muškarac, 36-godišnjak iz Vinkovaca, je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđena sumnja kako je 29. kolovoza 2022. godine iz drogerije u Vinkovcima otuđio četiri parfema ukupne vrijednosti 190 eura. 

Protiv osumnjičenog će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je kao jedina posljedica nastupila materijalna šteta (Vukovar, Cerić, Županja).

Izdvajamo postupanje policijskih službenika Postaje prometne policije Vinkovci koji su jučer, 9. studenog u 16,35, prilikom nadzora prometa, u Starim Mikanovcima zatekli 48-godišnjaka u upravljanju teretnim automobilom (kombi) vinkovačkih registracijskih oznaka za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom određene rješenjem ove Policijske uprave u vremenu od 15.12.2022. do 15.12.2024 godine poradi negativnih prekršajnih bodova. Budući je prethodno više puta pravomoćno osuđivan za isti prekršaj, te je postojala opasnost da će ga ponoviti, 48-godišnjak je uhićen, a vozilo je privremeno oduzeto. U žurnom prekršajnom postupku presudom je proglašen krivim te mu je određeno 33 dana zatvora uz uvjetnu osudu od 6 mjeseci, dok će oduzeto vozilo biti vraćeno vlasniku po pravomoćnosti presude.