Vozila pijana pa udarila u policijsko vozilo

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, U subotu, 6. studenog u 16,40 sati na raskrižju ulica Dr. Ante Starčevića i Hrvatskog zrakoplovstva u Vukovaru, 45-godišnja vozačica je, upravljajući osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka s prisutnošću alkohola (2,18 g/kg), pri skretanju prešla na lijevu prometnu traku i udarila u policijsko vozilo pri čemu su dva policijska službenika lakše ozlijeđena. Prema navodima policije vozačici je privremeno oduzeta vozačka dozvola te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

„Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, radi čega je izazvala prometnu nesreću u kojoj ima ozlijeđenih osoba, policija će protiv vozačice podnijeti optužni prijedlog kojim je predviđena novčana kazna u rasponu od 12.000 do 20.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od najmanje šest mjeseci, s obzirom da je ovo drugi put kako je počinila takav prekršaj“, izvijestila je policija.

U nedjeljju, 7. studenog oko 10 sati, na raskrižju ulica Duga i SR Njemačke u Vukovaru, 44-godišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka prošao je kroz crveno svjetlo te tako uzrokovao prometnu nesreću te u kojoj je putnica u udarenom  u osobnom automobilu zadarskih registracijskih oznaka lakše ozlijeđena.

„Zbog nezaustavljanja vozila na znak crvenog svjetla, radi čega je izazvao prometnu nesreću u kojoj ima ozlijeđenih osoba, vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jedan mjesec“, navode iz PU.

Proteklog vikenda prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru, Županji, Iloku, Opatovcu, Ilači, Sotinu i Vinkovcima (2). Stacionarne kamere zabilježile su 46 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila