Vukovarski Vodotoranj u godinu dana od otvorenja posjetilo 82.577 posjetitelja

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Vukovarski vodotoranj u godinu dana od otvorenja, 30. listopada 2020. godine, posjetilo je 82.577 posjetitelja, a tvrtka je u tom razdoblju ostvarila dobit od dva milijuna kuna, rekao je na konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekavši kako je Vodotoranj primjer kako bi i Hrvatska mogla izgledati.

“Vukovarski vodotoranj je pokazatelj kako Hrvatska može izgledati i kako u njoj može biti, jer smo ruševinu kakva je on bio pretvorili u svjetski poznatu atrakciju, koja stvara dobit od koje ljudi kvalitetno žive i na koju smo ponosni. Nekada objekt bez funkcije, danas je Vukovarski vodotoranj atrakcija svjetskih razmjera”, kazao je Penava.

Po riječima direktora “Vukovarskog vodotornja-simbola hrvatskog zajedništva”, Darijana Zeke u godinu dana tvrtka je uprihodila 4,5 milijuna kuna te danas zapošljava 23 Vukovarca.

Poručio je kako će Vukovarski vodotoranj 18. studenoga 2021. godine raditi u normalnom radnom vremenu od 9 do 21 sat, sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama.

Foto: Đuro Karalić