Vozila pijana, bez dozvole, nije pristala testirati se na droge – kazna 14.000 kuna

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske izvijestila je kako je uslijed spaljivanja suhe trave i raslinja u poljskom predjelu „Brijest“ kod Ivankova u nedjelju, oko 13,30 sati, izbio požar. Požar se proširio na poljski put, odvodni kanal te na lovačku čeku u vlasništvu lovačkog društva iz Ivankova. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugašen je večernjim satima.

Iz obiteljske kuće 74–godišnjakinje u Vrbanji otuđen je novac. Krađa se dogodila između 12. i 19. ožujka. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske dogodilo se devet prometnih nesreća od čega osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Ta nesreća dogodila se u nedjeljuu Cerni, oko 20,30 sati, kada je 60-godišnjak iz Šiškovaca upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka. Dolaskom do raskrižja 60-godišnjak se nije zaustavio i propustio sva vozila koja su se kretala ulicom te je udario u 54-godišnjakinju iz Cerne koja se kretala na biciklu. Uslijed udara i pada na tlo, 54-godišnjakinja je teže ozlijeđena.

Policija je od događaja u prometu izdvojila i neprimjereno ponašanje vozačice zatečene tijekom vikenda u kontroli prometa:

„U Dugoj ulici u Vinkovcima, tijekom vikenda u noćnim satima u kontroli prometa zatečena je 42-godišnjakinja iz Vinkovaca, koja je upravljala osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka. Vozačica je alkotestirana te je utvrđena koncentracija alkohola od 1,19 g/kg, no  odbila je podvrgnuti se preliminarnom ispitivanju prisutnosti droga i lijekova. Daljnjom provjerom utvrđeno je kako je vozačici već oduzeta vozačka dozvola jer se nije podvrgnula izvanrednom liječničkom pregledu. 42-godišnjakinja je uhićena te smještena u službene prostorije policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Potom je privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Vinkovcima te je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašena krivom i određena joj je novčana kazna u iznosu od 14.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci“, navode iz PU.