Vozači odahnuli: Završili radovi u Genscherovoj ulici, jednoj od najprometnijih vinkovačkih ulica

Foto: asfaltiranje.info

VINKOVCI, Vozači koji prolaze Genscherovom ulicom u Vinkovcima konačno mogu odahnuti jer je završila obnova te iznimno frekventne vinkovačke ulice, a koja je uslijedila nakon infrastrukturnih radova koji su mjesecima uzrokovali otežano prometovanje tom prometnicom.

“Obnovljena cesta je puštena u promet i sada nam preostaje dovršiti spojeve prema drugim ulicama, prije svega prema Ulici Lavoslava Ružičke koja će dobiti i pješačku stazu. Iskoristio bih priliku za ispriku sugrađanima za sve što su, na žalost, morali trpjeti proteklih mjeseci, no sve je to nužno kako bi osigurali uvjete za što ugodniji i kvalitetniji život u našem gradu”, rekao je prilikom današnjeg obilaska radova u Genscherovoj ulici gradonačelnik Ivan Bosančić.

Uz gradonačelnika Bosančića nalazio se Ivan Rimac, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije koji je radio infrastrukturne radove u Genscherovoj i to istodobno na tri projekta-projektu Aglomeracije Vinkovci, smanjenu gubitaka u vodovodu te rekonstrukciji cjevovoda.

“Ovdje smo znali imati veliki broj kvarova i od velikog je značaja što smo uspjeli sanirati cjelokupnu mrežu i na taj način smanjiti gubitke. Već su vidljivi i rezultati, analizom protoka uvidjeli smo da imamo poboljšanja u smanjenju gubitaka”, kazao je Rimac najavivši kako se će radovi nastaviti odvijati niz Genscherovu ulicu prema kružnom toku i mostu na Bosutu, ali kako oni ne bi trebali prouzročiti glavobolju vozačima jer će biti manjeg obima .