Vozač kamiona nije bio pod utjecajem alkohola u trenutku prometne nesreće

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, O okolnostima današnje prometne nesreće oglasila se poslije obavljenoga očevida i PU vukovarsko – srijemska odakla navode kako su dojavu o prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama u Mirkovcima.

“Policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid kojim je utvrđeno kako se, jutros oko 6,20 sati, vozač skupa vozila – teretnog automobila i poluprikolice slovenskih registracijskih oznaka, 40-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, nije kretao sredinom obilježene prometne trake kolnika Ulice Branka Radičevića u Mirkovcima, već je vozilo pomaknuo ulijevo, prešao preko lijeve prometne trake i bankine, sletio na zelenu površinu, gdje udara u crpnu stanicu za otpadne vode i ormar električnih instalacija, potom u ogradu obiteljske kuće 86-godišnjakinje i naposljetku u zid obiteljske kuće 43-godišnjakinje, koji od siline udara probija. U tom trenutku u prostoriji kuće u kojoj je urušen zid nalazila se maloljetnica”, navode iz PU.

Dodaju kako su vozač teretnog automobila i maloljetnica prevezeni vozilima Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije u Opću Županijsku bolnicu, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. Obavljenim alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozaču teretnog automobila. Zbog počinjenog prekršaja kojim je izazvao prometnu nesreću u kojoj ima ozlijeđenih osoba, vozaču je uručen obavezni prekršajni nalog.