Volonteri i učenici škole proveli volontersku akciju u dvorištu Ekonomske škole Vukovar

Foto: Volonterski centar Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji PRONI Centra za socijalno podučavanje, a u okviru projekta Volonterski centar Vukovar, u suradnji s Ekonomskom školom Vukovar organizirana je volonterska akcija  uređenja školske ograde. U akciji su sudjelovali lokalni volonteri te djelatnici i učenici škole.

„Cilj ove akcije je razviti svijest građana o važnosti sudjelovanja u aktivnostima od njihovog interesa te čuvanja imovine“, rekao je voditelj Volonterskog centra Vukovar Goran Jelenić.

Dodao je i kako je ova volonterska akcija bila samo jedna u nizu planiranih akcija i drugih aktivnosti programa Volonterskog centra Vukovar koji se provodi u suradnji i partnerstvu s jedinicama regionalne i lokalne uprave i samouprave s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Govoreći o akciji ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Mira Majstorović je kazala kako su u školi, s obzirom da je većina školskih aktivnosti završena, zadnje dane nastave ove školske godine  nastave željeli iskoristiti za uređenje škole. Najavila je i kako na jesen kreće i energetska obnova škole koja će dobiti novi krov, fasadu i stolariju. Inače, Ekonomska škola Vukovar  broji 320 učenika.