Hrvatski dom Vukovar raspisao natječaj za kratku priču, fotografiju ili video uradak na temu “Ljubav u doba korone”

Foto: Pixabay

VUKOVAR, Hrvatski dom Vukovar raspisao je nagradni natječaj za kratku priču, fotografiju ili video uradak na koji se mogu prijaviti građani s prebivalištem ili boravištem u Vukovaru, pojedinci ili skupine, bez obzira na dob.

Rok za prijavu je od 12. siječnja do 5. veljače 2021. godine.

Zadana tema radova jest “Ljubav u doba korone”, a pristup temi je slobodan, navode iz Hrvatskog doma.

Svatko može prijaviti najviše tri (3) rada, i to najviše jednu kratku priču, jednu fotografiju i jedan videorad.

Kratka priča mora biti u DOC ili DOCX formatu (dužine 1-3 kartice, tj. 1800-5400 znakova uključujući praznine, odnosno 300-900 riječi). Fotografije moraju biti u JPG formatu (u boji ili crno-bijele, najviše 10 MB). Videoradovi moraju biti u MP4 formatu (trajanja 1-2 minute, 16:9, 100 MB).

Prijava mora sadržavati ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona prijavitelja te naslov rada i nekoliko rečenica koje opisuju rad i predstavljaju autora.

Radovi se šalju isključivo u digitalnom obliku e-poštom na adresu: natjecaj.hd@gmail.com. (Kratke priče i fotografije šalju se u privitku, a videoradovi mogu i putem poveznice na online servis za slanje ili pohranu podataka.)

Samim slanjem rada na natječaj prijavitelj organizatoru dopušta objavljivanje rada u svim medijima bez naknade i njegovo korištenje u marketinške i propagandne svrhe te u događanjima koja organizira Hrvatski dom Vukovar.

Prosudbeno povjerenstvo Hrvatskog doma Vukovar od svih pristiglih radova odabrat će ukupno tri (3) bez obzira je li riječ o kratkoj priči, fotografiji ili videoradu. Odabrani radovi bit će novčano nagrađeni, svaki s po 300 (tristo) kuna.

Rezultat natječaja objavit će se na web-stranici i Facebook stranici Hrvatskog doma Vukovar najkasnije 14. veljače 2021. godine.