Više od 200 vojnika danas pomaže u sanaciji posljedica nevremena u Cerni, Tompojevcima, Otoku i Privlaci

Foto: VSŽ

Štete nakon jučerašnjem olujnog nevremena izuzetno su velike i potrebna je pomoć dodatnih snaga civilne zaštite, odnosno mobilizacija Hrvatske vojske. Prema iskazanim potrebama, više od 200 vojnika danas pomaže u sanaciji posljedica nevremena u Cerni, Tompojevcima, Otoku i Privlaci, rečeno je na sastanku Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u širem sazivu na sjednici održanoj jutros u Vinkovcima.

Hrvatske šume i dalje su na raspolaganju za čišćenje prometnica. Dostupno je sto sjekača, mobilizacija i obučeni ljudi koji će sudjelovati u svim prioritetnim segmentima u kojima je potrebno.

Zbog ogromnih oštećenja na zgradi, Policijska postaja Otok od danas više nije u funkciji te će do daljnjega funkcionirati u Vrbanji, priopćeno je iz Županije.

Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije izvijestili su kako sustav odvodnje u potpunosti funkcionira.

Prema izvješću HEP-a, zbog posljedica jučerašnjeg olujnog nevremena danas je 14 dalekovoda ponovno bez napona, a na terenu je 150 ljudi. Uz pokidane dalekovode i niskonaponske mreže, više od 200 trafostanica je izvan funkcije, navodi se.