Penava: Službe su na terenu i nastojimo pomoći mještanima Sotina

Foto: Grad Vukovar

Jako nevrijeme koje je sinoć ponovno zahvatilo dijelove Vukovarsko-srijemske županije prouzročilo je nove probleme na terenu, a tim povodom oglasio se i vukovarski gradonačelnik Ivana Penava koji je sinoć obišao postradao Sotin u kojem je jak vjetar lomio drveće i oštetio brojne stambene i javne objekte te infrastrukturu.

“Obišli smo još sinoć Sotin ali kako se po mraku puno toga nije vidjelo već rano jutros održali smo sastanak kriznog stožera da vidimo kako dalje. Štete su velike, a ono na čemu prvo radimo je raščišćavanje prometnih puteva i pješačkih staza kako bi omogućili normalnu prometnu komunikaciju”, kazao je Penava.

Dodao je kako građani mogu doći u Dom kulture gdje je otvoreno mjesto za prijavu šteta nastalih od nevremena.

“Ujedno molimo građane da izbjegavaju prolaziti ispod krošnji velikog drveća i da ne parkiraju ispod njih automobile jer su mnoge krošnje napukle i prijete da se odlome. Službe HEP-a su na terenu i pokušavaju ukloniti probleme koje su nastali kidanjem kablova nakon što je na njih palo drveće. Svi smo se maksimalno angažirali i nastojat ćemo u što kraćem roku pomoći ljudima”, poručio je Penava.

Štete je moguće prijaviti i na broj mobitela 099 437 63 87.