Policajac izazvao prometnu nesreću, bio pijan te udaljen iz dužnosti

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je iz dužnosti jučer udaljen policijski dužnosnik koji je izazvao prometnu nesreću. Prema navodima policije jučer, 21. srpnja u 22,30 sati na državnoj cesti D55, 55-godišnji policijski službenik Policijske uprave vukovarsko-srijemske, za vrijeme službe upravljao je specijalnim službenim vozilom za prijevoz službenog psa iz mjesta Županja u smjeru graničnog prijelaza Županja.

Uslijed neprilagođene brzine uvjetima vidljivosti i stanju kolnika zadnjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u zadnji desni dio osobnog automobila (kombi) bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, u kojem se nalazilo i 6 putnika, također državljana Bosne i Hercegovine. Nakon udara, službeno vozilo je sletjelo u odvodni kanal gdje se prevrnulo na krov. U trenutku nesreće, u službenom vozilu nalazio se službeni pas njemački ovčar.

“Izvršenim alkotestiranjem sudionika prometne nesreće, utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu policijskog službenika u iznosu od 1,45 g/kg. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen. Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima je izazivao prometnu nesreću, policijski službenik je prekršajno procesuiran, udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka”, navode iz policije.