Policija o dijelu šteta koje su zabilježene tijekom jučerašnjeg nevremena

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Poslije jučerašnjeg nevremena, koje je pogodilo Vukovarsko – srijemsku županiju, oglasila se policija koja je iznijela informacije o dijelu događanja koje su zabilježili tijekom jučerašnjeg dana.

U nevremenu koje je jučer, 21. srpnja od 18,45 do 20,00 sati zahvatilo Vukovarsko srijemsku županiju oštećeno je više objekata i vozila te su četiri cestovna pravca bila zatvorena za prometovanje zbog padova stabala na kolnik i stupa dalekovoda. Do 2 sata je bio zatvoren i željeznički promet zbog pada drveta na kolosijek između mjesta Đeletovci i Tovarnik.

“Svi su prometni pravci otvoreni za prometovanje, no postoji mogućnost da se na pojedinim cestama i dalje nalaze manje grane stabala i lišće, stoga upozoravamo građane da prilagode brzinu kretanja uvjetima na kolniku”, navode iz policije.

Nastale su znatne materijalne štete na kućama, gospodarskim zgradama građana i pravnih subjekata, a koja se ogledaju u djelomično ili potpuno uništenim krovištima obiteljskih kuća, padanju te izvaljenim i izlomljenim stablima, prekidu elektro-vodova, štetama na poljoprivrednim usjevima, oštećenim fasadama i sl.
U 19,25 sati, u Makedonskoj ulici u Vinkovcima, uslijed udara groma zapalio se osobni automobil „Mercedes ML“ vinkovačkih registracijskih oznaka, vlasništvo 54-godišnjakinje, kojom prilikom je izgorio zadnji kraj vozila. Požar su ugasili pripadnici JVP Vinkovci. U požaru nitko nije ozlijeđen.
Znatno su oštećeni i krovište graničnog prijelaza Tovarnik te službene prostorije Policijske postaje Otok i Tranzitno – prihvatnog centra za strance Tovarnik, a zabilježene su i dvije prometne nesreće službenih vozila. Promet na graničnom prijelazu Tovarnik od 6 sati odvija se neometano.

Zbog znatne štete, Policijska postaja Otok sve poslove, izuzev upravnih poslova, nastavit će obavljati u službenim prostorijama susjedne Postaje granične policije Vrbanja. Točni razmjeri štete još se utvrđuju.

U 18,50 sati, prilikom dolaska u službu službenim vozilom iz mjesta Županja na granični prijelaz Županja, olujni vjetar otkinuo je metalni nosač prometnog znaka koji je nošen jakim vjetrom udario u desnu stranu službenog automobila, razbio bočno staklo kod mjesta suvozača i pritom lakše ozlijedio 22-godišnju policijsku službenicu koja je sjedila na tom mjestu.

U 19,18 sati policijski službenik je zaustavio vozilo na graničnom prijelazu Tovarnik, a prilikom izlaska, olujni vjetar je naglo otvorio vozačeva vrata i pritom ih oštetio. Policijski službenik nije ozlijeđen.
 Zabilježena su još tri događaja u prometu u kojima nitko nije ozlijeđen, već je nastupila materijalna šteta:

  • Oko 18,30 na graničnom prijelazu Županja olujni vjetar srušio je stablo na teretni automobil s pridodanim priključnim vozilom bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka.
  • Oko 19 sati na državnoj cesti D55 vozač je osobnim automobilom udario u krošnju stabla koje je olujni vjetar srušio neposredno ispred vozila.
  • U 19,40 sati u Soljanima na osobni automobil naletjela je grana koja se tog trenutka odlomila od stabla.