Viro i Sladorana nagradili najbolje proizvođače šečerne repe

VIROVITICA, Priznanja Zlatna repa proizvođačima šećerne repe koji su ostvarili najbolji prinos bijelog šećera i najbolju digestiju te dugogodišnjim poslovnim partnerima virovitičkog Vira i županjske Sladorane dodijelili su predsjednik Uprave Vira Željko Zadro, predsjednik Uprave Sladorane Dražen Robić i predsjednik Nadzornog odbora Sladorane Marinko Zadro, izvjestili su u zajedničkom priopćenju za javnost Viro i Sladorana.

Viro tvornica šećera dodijelila je šest priznanja. Tvrtka Belje iz Darde dobitnik je Zlatne repe u kategoriji proizvođača sa zemljištem većim od 1000 ha. U kategoriji proizvođača sa zemljištem od 50 do 100 ha nagrađena je tvrtka Saboprodukt iz Karanca, dok je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 20 do 50 ha Zlatna repa pripala Zvjezdani Milas. Damir Videc nagrađen je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 10 do 20 ha, a u kategoriji proizvođača sa zemljištem do 10 ha Zlatnu repu dobio je Miroslav Rukavina. Priznanje za uspješnu dugogodišnju poslovnu suradnju dodijeljeno je Slavku Vukšiću.

Županjska Sladorana je Zlatnom repom nagradila osam najboljih kooperanata i poslovnih partnera. Tvrtka Vupik iz Vukovara proglašena je najboljom u kategoriji proizvođača šećerne repe sa zemljištem većim od 500 ha, dok je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 100 do 500 ha Zlatna repa dodijeljena tvrtki Agro-Tovarnik iz Tovarnika. Najbolji proizvođač šećerne repe u kategoriji od 50 do 100 ha je tvrtka Arator iz Lovasa. Krunoslav Marjanović dobio je Zlatnu repu u kategoriji proizvođača od 20 do 50 ha, a Branko Ničivojević dobitnik je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 10 do 20 ha. U kategoriji proizvođača sa zemljištem do 10 ha Zlatna repa je dodijeljena Boži Dragičeviću. Priznanja za dugogodišnju uspješnu poslovnu suradnju primili su Stjepan Brčić i tvrtka Agro-Jakšić iz Slakovaca.

ĐURO KARALIĆ