Šangut: Javna ustanova je korisnik državnoga proračuna

VUKOVAR, Nakon priopćenja za javnost u kojem je predsjednica vukovarskog HDSSB-a ukazala da osmaši više ne posjećuju Vukovar, gdje su učili o vukovarskoj bitci, reagirala je i Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata. Ravnatelj ustanove Zoran Šangut podsjetio je kako je ustanova kojoj je na čelu korisnik državnoga proračuna i da je to osnovni razlog trenutnog zastoja u dolasku osmaša u Vukovar gdje tijekom dva dana uče ne samo o vukovarskoj bitci nego i o Domovinskom ratu uopće.

„S obzirom da proračun za 2016. godinu još uvijek nije donesen te je na snazi privremeno financiranje provođenje projekta je u pripremi za nastavak. Usvajanjem proračuna za 2016. godinu nastavit će se s projektom „Posjeta osmih razreda Vukovaru“, stoji u priopćenju Šanguta.

Treba svakako istaknuti i kako učenici i škole nemaju nikakvoga troška u posjeti Vukovaru u okviru spomenutoga projekta. Put, spavanje kao i troškovi hrane pokriveni su sredstvima iz državnoga proračuna. Godišnje „Školu mira“ u Vukovaru posjeti oko 40.000 učenika. U zadnjih godinu dana u objekte Javne ustanove utrošeno je na milijuna kuna, a i trenutno se niz projekata provodi. Prilikom nedavnog boravka u Vukovaru i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Javnu ustanovu gdje se razgledala postavljene eksponate ali i upoznala se s planovima.

IVAN MATIĆ