Vinkovci u vodstvu za Najljepši advent portala gradonačelnik.hr

Foto: gradonacelnik.hr

Portal gradonačelnik.hr otvorio je glasovanje za izbor Najljepšeg adventa u koji se uključio 52 grad i 19 općina. S istoka Hrvatske sa svojim adventima natječu se Đakovo, Belišće, Ernestinovo, Advent na istočnim vratima Hrvatske (Ilok), Našice, Nova Gradiška, Osijek, Advent u bećarskom šoru (Pleternica), Požega, Slatina, Valpovo, Ninina čarobna Shuuuma (Velika), Vinkovci, Virovitica, Vukovar i Županja.

Vinkovci za sada vode s više od tisuću glasova, dok je za osječki advent svoj lajk dalo nešto više od 900 ljudi. Dosta dobro stoji i Virovitica s 825 lajkova.

„Nakon fantastičnih brojki i rezultata koje smo postigli s našim prvim izborom – slike advenata koji su sudjelovali vidjelo je preko 1,3 milijun ljudi,  potencijal i vrijednost ovog projekta u promociji adventskih destinacija prepoznalo je i Ministarstvo turizma i sporta koje se uključilo kao pokrovitelj projekta”, ističe portal gradonačelnik.hr. Pojašnjavaju da će time što će se najljepši adventi birati u nekoliko kategorija, što je novost u odnosu na prošlogodišnji izbor, također malim i srednjim gradovima omogućiti da „svoj trud, kreativnost i ulaganja u adventsko uređenje okite pobjedničkom titulom što je, realno, teško moguće u konkurenciji s velikim gradovima.” 

Titulu najljepšeg adventa u našem drugom izboru brane Osijek, koji je prošle godine trijumfirao među gradovima, te Općina Jasenice koja je odnijela pobjedu u kategoriji općina.

U kategoriji velikih gradova (gradovi s preko 35 tisuća stanovnika i sjedišta županija) se natječu Osijek, Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Karlovac, Koprivnica, Požega, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar.

U kategoriji srednjih gradova (od 10 do 35 tisuća stanovnika) su Đakovo, Kastav, Knin, Kutina, Labin, Našice, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Petrinja, Rovinj, Sinj, Slatina, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci

Za titulu najljepšeg adventa u kategoriji malih gradova (do 10 tisuća stanovnika) natječu se, pak, Belišće, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Delnice, Hvar, Ilok, Komiža, Krk, Lepoglava, Novi Vinodolski, Opuzen, Otočac, Pleternica, Slunj, Trilj, Valpovo, Zlatar i Županja

U utrci za naslov najljepšeg adventa u općinama su općine Baška, Bibinje, Čavle, Dubrava, Ernestinovo, Farkaševac, Jasenice, Kloštar Podravski, Kršan, Lekenik, Lovran, Mače, Marija Bistrica, Medulin, Motovun, Omišalj, Štrigova, Velika i Zlatar Bistrica. 

Glasovanje traje do 5. siječnja u podne, a broje se i priznaju lajkovi na glavnu objavu sa slikama adventa, i to samo na FB stranici organizatora, ne i na podijeljenim objavama.

Građane s područja Vukovarsko-srijemske županije pozivamo da se uključe i svoje glasove daju adventima u Vukovaru, Vinkovcima, Iloku i Županji.