Vinkovci od danas u znaku i adventske Bajke na Bosutu

Foto: Advent u Vinkovcima

Advent u Vinkovcima upotpunit će od danas Bajka na Bosutu, još jedno mjesto za uživanje u zimskim radostima, čaroliji blagdana, zabavnim sadržajima i stvaranju lijepih uspomena.

Prvi događaj trećeg adventskog vikenda je otvorenje klizališta u 10 sati na Trgu Franje Tuđmana. Po prvi puta u kružnom obliku, veličine 450 metara četvornih spremno je ugostiti klizače svih uzrasta. Pripremljeno je od čak 45 tona leda i u potpunosti će, vjerujemo, ispuniti sva očekivanja naših građana koji s nestrpljenjem čekaju u klizaljkama zaplesati na ledu. A oni koji još uvijek nisu proklizali ne moraju brinuti, stvar u svoje ruke preuzima Fran Andrijan Celik, volonter na klizalištu koji će vam pomoći napraviti prve “ledene” korake.

U sredini kruga pronaći ćete Kućicu Djeda Božićnjaka do koje vodi veliki most. Osim što mu ih možete sami šapnuti na uho, svoje novogodišnje želje moći ćete i ubaciti u sandučić 0/24, a za one kojima je pristup otežan, želje će Djedica primati i u kućici kod stepenica koje vode do Bajke na Bosutu.

Za adventsku okrjepu ovoga se puta brine pet ugostitelja. Na već dobro poznatim drvenim kućicama pronađite bogatu fast food ponudu, ali i neizostavno kuhano vino čiji će miris i okus dodatno „začiniti” ovu bajku. Spomenimo još kako će jedna od kućica biti u ulozi suvenirnice. Pekmez, eterična ulja, med, svijeće i orašasti plodovi samo su dio onoga što donosi Bončić-Poklončić, nova atrakcija koju ćete moći posjetiti od sutra pored klizališta.

U kupoli će koncertnu sezonu Bajke na Bosutu otvoriti grupa Electric Corn.

U središnjem gradskom parku uživamo u već uhodanom programu. U 17:30, uz slasne keksiće i ušećerene jabuke, poslušat ćemo nove priče iz prošlosti već sada poznate bake Eve, dok u 20:00 sati župljani Župe Presvetog srca Isusova i Župe sv. Nikole Biskupa pale 3. adventsku svijeću. Pola sata poslije na pozornicu ispred Gradskog muzeja staju MPD Lipa i ŽPS KUD-a Izvor.

PROMO