Vinkovci nikada do sada nisu imali zatvorenu tržnicu, ali od danas je imaju

Foto: Đuro Karalić

 Grad Vinkovci po prvi je puta u svojoj povijesti je dobio zatvorenu tržnicu u kojoj je prodajno mjesto pronašlo dvadesetak OPG-ova, koje je danas, prvog radnog dana toga dijela Gradske tržnice Vinkovci, obišao i prvi čovjek grada, gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Pozivam i prodavače i kupce da dolaskom podrže ovaj prostor i projekt jer Vinkovci zatvorenu tržnicu nisu do sada nikada imali”, kazao je Bosančić rekavši kako je cijeli posao koštao oko milijun eura, a uz Grad, u pokrivanju troška sudjelovalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Za iduću godinu najavio je obnovu i natkrivanje vanjskog dijela Gradske tržnice.

Zatvoreni dio Gradske tržnice prostire se na gotovo 800 četvornih metara prodajnog dijela sa pratećim sadržajima, uključujući veliku hladnjaču u podrumskim prostorijama.

Kupce da posjete novotvoreni zatvoreni dio tržnice, smješten inače u obnovljenoj i adaptiranoj zgradi nekadašnje “Opskrbe” uz otvorenu tržnicu, pozvao je i direktor gradske tvrtke GTG koja upravlja Gradskom tržnicom, Elvis Kovačević.

“Grad Vinkovci subvencionira OPG-ovcima korištenje prodajnih mjesta te tako zakup mjesečno po mjestu iznosi euro da bi se kroz naredne godine povećavao te bi tek u petoj godini zakupa zakupci plaćali stopostotnu cijenu”, kazao je Kovačević dodavši kako će od idućeg tjedna u zatvorenom dijelu tržnice s radom početi i ribarnica.

Gradski pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Niče napomenuo je kako su kako sredstva koja je Grad uložio u obnovu i adaptaciju objekta za zatvorenu tržnicu korištena od prihoda od zakupa poljoprivrednog zemljišta.

“Dakle ono što je nama dala poljoprivreda, na ovaj način smo i vratili poljoprivrednicima”, kazao je Niče.