Orkanski vjetar nosio krovove, rušio stabla, odnio krov sa farme muznih krava…

Foto: Helena Kostić

VUKOVAR, Danas je, nešto prije 19 sati, jako nevrijeme praćeno orkanskim vjetrom zahvatilo Vukovarsko – srijemsku županiju.

„Policijska uprava vukovarsko-srijemska je zaprimila danas više dojava da je olujni vjetar prouzročio oštećenja na imovini i vozilima. Na nekoliko prometnih pravaca naše Županije je otežano prometovanje vozila zbog pada drveća i grmlja na cestu. U dvije prometne nesreće koje su se dogodile za vrijeme nevremena, dvije osobe su ozlijeđene, te slijedi očevid. Policijski službenici zajedno s pripadnicima vatrogasnih jedinica i djelatnicima elektroprivrede sudjeluju u otklanjanju posljedica nevremena“, stoji u objavi PU vukovarsko – srijemske.

Kako doznajemo orkanski vjetar je lomio grane i čupao stabla u više naselja u županiji. Tragovi nevrijemena vide se na svakom koraku. Na farmi muznih krava Dišinovac u Starim Mikanovcima orkanski vjetar je odnio krov i napravio velike štete. U Gradištu je vjetar odnio nekoliko krovova kuća i srušio nekoliko dimnjaka. Mještani Tompojevaca nam prenose kako je tamo vjetar počupao niz stabala. O visini štete za sada je teško govoriti ali je već sada vidljivo kako je ona znatna i mjeri se stotinama tisuća eura.