Vinkovci: Naknade za novorođenčad primili roditelji 55 beba

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Roditeljima ukupno 55 novorođenih beba u Vinkovcima gradonačelnik Ivan Bosančić uručio je u srijedu naknadu za novorođenčad u pojedinačnom iznosu od po 2.000 kuna uz poruku kako se nada da će im ti novic barem malo olakšati skrb o novopridošlom članu obitelji.

“Uvijek je lijepo vidjeti ove prostorije pune djece i roditelja. I danas smo našim sugrađanima, roditeljima novorođenih beba podijelili po 2000 kuna pomoći. Nije to nešto previše, ali bit će od koristi za ove prve dane u životu djeteta. S današnjih 55 možemo reći da u ovoj godini do sada imamo 264 novorođene bebe, a nadamo se da će do kraja godine taj broj doći i do 300 novorođene djece što je konstanta koju u Vinkovcima držimo posljednjih godina”, poručio je gradonačelnik Bosančić.

Foto: Đuro Karalić

Po riječima mlade majke Katarine Herceg uvijek je lijepo kada vam netko pomogne, posebice u prvim danima kada su potrebe novorođenog djeteta i najveće, posebice obiteljima kojima je to, kao njezinoj, prvorođeno dijete.

 “Troškovi oko novorođenčeta su ogromni i roditelji se u kratkom vremenu moraju pobrinuti za puno toga. Povećanje naknade na 2000 kuna dobar je potez gradske uprave i roditeljima će taj novac biti od korist”, kazao je Mario Hunjet, jedan od roditelja koji je primio naknadu Grada Vinkovaca za novorođenčad.