Uhićena ekipa koja je preprodavala drogu na području županije

Foto>: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili kako je u Vukovaru provaljeno u dvije kuće, u ulici Hrvatske nezavisnosti i ulici I. B. Mažuranić. Otuđen je nakit, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Provale su se dogodile 5. studenog.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko srijemske u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke, Službe kriminaliteta droga, proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i 19-godišnjakom iz Vinkovaca, 25-godišnjakom i 26-godišnjakom iz Zagreba te 28-godišnjakom iz Cerića zbog osnovane sumnje da su od 1. rujna do 31. listopada 2018. godine preprodavali veću količinu marihuane i kokaina na području Vukovarsko-srijemske županije. Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako su 30-godišnjak i 19-godišnjak iz Vinkovaca od 25-godišnjaka i 26-godišnjaka iz Zagreba kupili najmanje 15 kilograma droge marihuana te ju dalje preprodavali na području Vinkovaca i okolice. Prilikom kupoprodaje i primopredaje 35 grama kokaina na području Zagreba 31. listopada 2018. godine osobe su uhićene. Obavljene su pretrage dva stana na adresama u Zagrebu i dvije pretrage  u Vinkovcima. U pretragama je proneđeno je i oduzeto 35 grama kokaina, 40 grama marihuane, više desetaka tisuća kuna, digitalna vaga, mobiteli. Protiv navedenih osoba podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru zbog osnovane sumnje da su počinitelji kaznenog djela iz čl. 190.st.2 Kaznenog zakona „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ te su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata u Vukovaru je zabilježena prometna nesreća s materijalnom štetom.