Vinkovci: Forum žena SDP-a proveo akciju “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”

Foto: SDP Vinkovci

VINKOVCI, Forum žena SDP-a Vinkovci proveo je Gradskom parku u središtu Vinkovaca tradicionalnu humanitarnu akciju „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“, koja se u gradu na Bosutu održava treću godinu zaredom, uz veliki odaziv građana.

Dobrovoljnim prilozima, kupujući tulipan – omiljeni cvijet Ane Rukavine, u velikom su se broju odazvali građani i građanke grada Vinkovaca, pokazujući kako spremnost za pomoći drugome snažno živi u Vinkovcima, izvjestili su iz vinkovačkog SDP-a podsjetivši kako se akcija održava u cijeloj Hrvatskoj u 110 gradova i općina.

Po riječima potpredsjedsjednice Foruma žena SDP-a Vinkovci i voditeljice Odjela za transfuzijsku medicinu Opće županijske bolnice u Vinkovcima Marije Bekavac prikupljena novčana sredstva od današnje akcije bit će donirana u Zakladu Ana Rukavina.

“Na taj način, Forum žena SDP-a Vinkovci sudjeluje u daljnjem razvoju Registra matičnih stanica, a samim time i u uspješnom radu Zaklade. Do danas je u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisano preko 53 000 potencijalnih darivatelja, od kojih je više od 51 000 tipizirano. Smatramo da je izuzetno važno nastaviti razvijati Registar, jer na taj način spašavamo ljudske živote“, poručila je Bekavac.

Predsjednica Foruma žena SDP-a Vinkovci Nataša Čopčić istakla je izuzetno zadovoljstvo odazivom na akciju, te činjenicom da su Vinkovčanke i Vinkovčani i ove godine pokazali svoje veliko srce, donirajući sredstva za tako plemenitu svrhu.