Vinkovci dobili rekordan proračun “težak” 69 milijuna eura uz obećanje kako će koristi od njega imati svi građani

Foto: Grad Vinkovci

Pred Vinkovcima su godine ulaganja koje bi trebale rezultirati prosperitetom i grada i građana, poručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić braneći na sjednici Gradskog vijeća prijedlog proračuna Grada Vinkovac za 2024. godinu koji je većinom glasova i izglasan u iznosu 69 milijuna eura.

“Danas s ponosnom možemo reći kako će profesorice, radnici, liječnici u našem gradu imati veće plaće nego oni u Zagrebu, Rijeci ili Varaždinu. Građani Vinkovaca će imati veću plaću, a radit će u istim uvjetima. Intenzivno radimo na privlačenju europskih fondova, a i pokušavamo stvoriti dobru poduzetničku klimu kako bi naši poduzetnici rasli. Gotovo 90% najznačajnijih poduzetnika u našoj županiji nalazi se u Vinkovcima. Što se tiče socijalnog dijela proračuna, teško je istaknuti jednu stvar, ali značajno ćemo ići prema vrtićima i djeci. Od naknada za novorođenčad, pa do vrtićke dobi, ali ne smijemo tu zanemariti broj stipendista jer već godinama imamo najveći broj stipendista od Zagreba na ovamo. Podignut su i iznosi i cenzusi božićnica i uskrsnica te će već ovaj tjedan 3.500 umirovljenika dobiti božićnicu“, poručio je Bosančić.

Kazao je i kako je to proračun koji omogućava povećanje plaća građanima, izgradnju dječjih vrtića, tržnice i Trga Vinkovačkih jeseni, zone Zalužje i vanjskih bazena, ali i nastavak osnaživanja sustava predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja te dodatno podizanje razine zaštite najranjivijih skupina u društvu.