Pavliček u znak potpore svinjogojcima izrecitirao slaovonski bećarac

Foto: Marijan Pavliček

ZAGREB, U današnjeg govoru u Hrvatskom saboru saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček još jednom je istakao kako i dalje suverenisti podržavaju nezadovoljne seljake koji prosvjeduju već dva tjedna nezadovoljni odlukama Ministarstva poljoprivrede oko suzbijanja afričke svinjske kuge. Kazao je kako i dalje nezadovoljni prosvjednici na nekoliko lokacija, unatoč hladnoći, su na prometnicama sa svojim traktorima. Ukazao je i na dosadašnje brojke kada je riječ o afričkoj svinjskoj kugi.

„Do sada je eutanazirano 37.000 komada svinja zbog sumnje na afričku svinjsku kugu ili same kuge. U isto vrijeme 70.000 komada svinja je prije vremena poklano u mesnoj industriji uz niske otkupne cijene. To je preko 100.000 komada svinja ili više od 10 posto cjelokupne populacije svinja u Hrvatskoj“, rekao je Pavliček.

Ukazao je i kako se na razne načine pokušava diskreditirati Stožer za obranu hrvatskog sela i prosvjednici uz tvrdnje kako su se među prosvjednike infiltrirali ekstremisti i teroristi.

„Ako premijer ima saznanja onda neka SOA i nadležne službe odrade posao. Ali ja tvrdim da među njima nema niti jednog pripadnika ekstremističkih skupina. To su pitomo ljudi koji su dobrim dijelom bili sudionici Domovinskog rata, a danas se bave svinjogojstvom. Hrvatska je još uvijek demokratska država i oni imaju pravo na mirne prosvjede. Nikome se nije prijetilo, ničija sigurnost nije bila ugrožena niti je ikome pala dlaka s glave“, kazao je Pavliček.

Podsjetio je i kako je u diskreditaciji nezadovoljnih svinjogojaca premijer rekao i da iza svega stoje političke stranke, među kojima i Hrvatski suverenisti. Postavio je pitanje ako među njima nema poljoprivrednika odakle onda toliki traktori na cestama ili su to možda traktori u vlasništvu političkih stranaka. Kazao je i kako su na punktovima poljoprivrednici u svako doba dana i po hladnoći. Ipak, kako je rekao, najveći pokušaj diskreditacije seljaka je bila tvrdnja da svinjogojce na prosvjednima vodi bravar.

„Pa na čemu ministarstva poljoprivrede je ekonomistica po profesiji koja svinja, svinje i svinjokolje vidjela nije. Pa taj bravar više zna o svinjama nego ovaj ekonomist“, istakao je Pavliček.

Na kraju je izrecitirao i riječi novoga bećerca nastaloga na ovu tematiku:

Dobra večer slavonski mesari,

Mi smo čuli da ste nešto klali,

Bili i nam jedan komad dali?

Dođi brate, ima svega dosta,

Kod Slavonca ti gladan ne osta.

Slaninice, čvaraka i luka,

Uzgojila je slavonska ruka.

I kulena tu slavonskog ima

Bit će svega, dugačka je zima.

Ali došla iz Zagreba grada,

Svinjska kuga pod imenom Vlada.

Pa ne daju živjeti seljaku,

Pa nas gaze u totalnom mraku.

Došla Vlada, uze ono naše,

Da sve bude što Europi paše.

Došo Radman, uze naše svinje,

Ode sve u tri materine.

Govor Pavličeka, kao i riječi bećarca, možete pogledati na videu:

https://www.facebook.com/pavlicekmarijan/videos/3265499073586189