Stotinjak osnovnoškolaca plivalo za zdrave Vinkovce

Foto: Đuro Karalić

U organizaciji Povjerenstva za suzbijanje opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije i Plivačkog kluba “Orion”, na vinkovačkim bazenima održano je plivačko natjecanje “Plivajmo za zdrave Vinkovce” uz sudjelovanje stotinjak učenika viših razreda pet vinkovačkih osnovnih škola – Nikole Tesle, Josipa Kozarca, Ivana Gorana Kovačića, Bartola Kašića i Vladimira Nazora.

„Cilj natjecanja „Plivajmo za zdrave Vinkovce“ je da sva djeca, i ona koja treniraju plivanje i ona koja ne treniraju plivanje, kroz zajedničko druženje grade svoj karakter, ali i pokažu drugima kako na najbolji mogući način provoditi slobodno vrijeme, i to kroz najzdraviji sport koji postoji. Ovakvim događajima pokušavamo suzbiti razvijanje svih vrsta ovisnosti i neželjenih ponašanja“, rekla je trenerica u PK-u “Orion” i  članica županijskog Povjerenstva Maša Pešec.

Osnovnoškolci su svoje plivačke sposobnosti pokazali u četiri discipline: leptir, leđno, prsno i kraul, te u jednoj zajedničkoj – štafeti.

Ciljevi natjecanja su promicanje pozitivnog razvoja mladih, razvijanje pozitivne slike o sebi, poticanje mladih na prihvaćanje pozitivnih stavova prema sebi, drugima i svome zdravlju, prevencija rizičnih ponašanja, razvijanje svjesnosti o vlastitoj ulozi očuvanja zdravlja i usvajanja zdravih životnih ciljeva te afirmacija i popularizacija plivačkog sporta.

Natjecatelji će medalje preuzeti na Motivacijskom danu koji će se održati u četvrtak, 7. prosinca, a Povjerenstvo će svoje aktivnosti nastaviti već dan nakon, u petak 8. prosinca, organizacijom još jednog Adventskog sajma ispred Gradskog muzeja Vinkovci, izvijestili su iz Vukovarsko-srijemske županije.