Vinkovci dobili prvo dječje igralište prilagođeno djeci s posebnim potrebama

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Novoizgrađeno dječje igralište kod nebodera u ulici Ante Starčevića u nedjelju je obišao vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić izrazivši zadovoljstvo što je projekt dovršen na vrijeme, a Vinkovci dobili prvo dječje igralište prilagođeno djeci s posebnim potrebama.

“Puno je ovdje djece i roditelja i očito je da su Vinkovcima nedostajala ovakva dječja igrališta, posebice prilagođena djeci s poteškočama u razvoju”, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić najavivši kako će iduće godine nova igrališta biti postavljena na još pet lokacija u gradu.

Po riječima v.d. pročelnika Odjela za komunalno gospodarstvo i uređenje grada Vinkovaca Dalibora Šandrka na području grada nalaze se 44 dječja igrališta.

“Poznato je kako godinama nije na primjeren način ulagano u obnovu dječjih igrališta u gradu. Pokušat ćemo svake godine dio njih obnoviti novim spravama kako bi u konačnici na području grada imali suvremena i moderna dječja igrališta, prilagođena potrebama najmlađih”, poručio je Šandrk.

Dječje igralište kod nebodera koštalo je oko 600.000 kuna, a financriano je sredstvima EU kroz projekt “Zajedno u igri” Grada Vinkovaca i Agencije za investicije i razvoja grada Vinkovaca VIA.