Vinkovčanin Hrvoje Niče izabran za predsjednika HSP AS

ZAGREB, VINKOVCI, Na Konvenciji HSP AS, koja je održana u Zagrebu, vinkovčanin Hrvoje Niče jednoglasno je izabran za predsjednika ove pravaške političke stranke. U svome nastupnom govoru kao predsjednik HSP AS Niče je rekao kako ne živi u oblacima i iluzijama da su svi uvjereni daje upravo on taj koji će izvući pravaštvo iz krize ali je i najavio kako će svojim radom i suradnjom  zasigurno učiniti sve da pokaže kako je na čelu tima koji će osvjetlati obraz pravaštva!

„Guranje glava u pijesak i bježanje od subjektivnih i objektivnih problema ne bi bilo ništa drugo nego zakucavanje još jednog čavla u lijes institucionalnog pravaštva. Stoga moramo rezultate s nedavno održanih parlamentarnih izbora nazvati samo i jedino debaklom. Za to postoje subjektivni i objektivni razlozi“, rekao je Niče.

Kazao je i kako je danas problem pravašima 150.000 do 200.000 tisuća pravaša koji pravaške stranke ne prepoznaju kao svoju opciju kao i što braniteljska populacija ne prepoznaje HSP AS kao glasnogovornike interesa za koje su se oni borili. Prema njegovim riječima HSP AS nije protiv  Europske unije ali i da  mora postojati jasna granica između zajedničke politike Unije i nacionalne politike Hrvatske.

„Moja vizija i na kojoj ću ustrajati, svakako je davanje veće uloge stranačkim Odborima i Županijskim vijećima. Do sada smo bili držači ljestava HDZ-u na svim razinama i nije ni čudo da birači procjenjuju kako im je isto dali glas nama ili HDZ-u, a onda prevaga padne na HDZ kao političku opciju koja ima veću šansu vladati“, rekao je Niče.

Hrvoje Niče je mag.oec., a jedno vrijeme radio je i kao novinar na Vinkovačkoj televiziji.

IVAN MATIĆ

Foto: HSP AS