Vinkovčani odlični na juniorskom košarkaškom turniru u Rijeci

VINKOVCI, Juniori Košarkaškog kluba Vinkovci su proteklog vikend igrali na košarkaškom turniru Sv. Vid koji su u sportskoj dvorani Kostrena zajednički organizirali domaći klubovi FSV i Kostrena. Pozivom na ovaj turnir Riječani su uzvratili za gostoprimstvo koje su Vinkovčani pružili za vrijeme trajanja prošlogodišnjeg odlično organiziranog Božićnog turnira u gradu na Bosutu.

U skupini su igrači trenera Stjepana Pezera upisali dvije sigurne pobjede protiv FSV-a iz Rijeke te dobre ekipe Pula 1981. U drugoj grupi pojačana momčad Kostrene je u neizvjesnoj završnici slavila nad ekipom Vrijednosnica Osijek, prvakom regije Istok i sudionikom poluzavršnice Prvenstva Hrvatske. Osječani su u utakmici za treće mjesto bili uvjerljiviji od Pule dok su u finalu gledatelji pratili pravu malu dramu.

Igrala su se čak četiri produžetka s rijetko viđenim završnicama u posljednjim trenutcima perioda igre. Na kraju su sretniji bili Kostrenjani kojima je u posljednjim trenutcima susreta “ušao” jedan dalekometni šut. Bila je to utakmica s puno energije, emocija i preokreta u kojoj je domaćin slavio s pola koša prednosti.

Vinkovčani su na kraju osvojili pehar i medalje za drugo mjesto, a u najbolju petorku kola izabran je razigravač Bruno Ćorić. Za Vinkovce su igrali Marko Čorkalo, Alan Mesić, Vid Tominac, Ivan Jukić, Filip Vujeva, Kristijan Marković, Dominik Delač, Domagoj Maljković, Filip Brčić i Bruno Ćorić.

ĐURO KARALIĆ