Vinkovačko izaslanstvo boravilo u posjetu Zapadnogercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji

Grad Vinkovci

Prigodom dvodnevnog posjeta županijama Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj, predstavnici Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije danas su u Mostaru održali radni sastanak s predsjednikom HDZ-a BiH i predsjedateljem Doma naroda parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

Na sastanku, na kojem je ispred Grada Vinkovaca sudjelovao gradonačelnik Ivan Bosančić, njegov zamjenik Josip Romić te pročelnica Službe za protokol i informiranje Katarina Alduk, razgovaralo se o budućoj suradnji i zajedničkim projektima, priopćili su iz Grada Vinkovaca. Vinkovačko izaslanstvo nazočilo je i svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u Ljubuškom koja je održana povodom Dana grada, a radni sastanak održali su i s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem, predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenkom Hercegom te s gradonačelnikom Širokog Brijega Mirom Kraljevićem i gradonačelnikom Ljubuškog Vedranom Markotićem.

„Veliki broj Vinkovčana porijeklom je iz ovoga kraja s kojim smo oduvijek imali odlične odnose, a koje ćemo i dodatno razvijati međusobnom suradnjom na brojnim područjima“, naglasio je gradonačelnik Bosančić tijekom razgovora s mostarskim gradonačelnikom Kordićem kojega je pozvao u službeni posjet Vinkovcima kako bi dodatno produbili ne samo kulturne i političke, nego i ekonomske odnose.

Na sastanku s predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenkom Hercegom, razmatrane su mogućnosti intenziviranja postojećih dobrih odnosa, kao i poticanja gospodarskog i ekonomskog osnaživanja kroz konkretne mjere suradnje.

„Današnji posjet potvrda je i nastavak naše dobre suradnje u želji da resurse i potencijale koje i jedni i drugi imamo još snažnije stavimo u službu boljitka svih naših građana. Na tom tragu ističem značaj Sajma gospodarstva u Mostaru gdje, već tradicionalno, značajan broj tvrtki iz Republike Hrvatske, pa i Vukovarsko-srijemske županije, predstavlja svoje proizvode i ostvaruje brojne kontakte šireći na taj način poslovanje. Stoga i ovu prigodu želim iskoristiti da pozovem gospodarstvenike Vinkovaca, Vukovara i ostalih gradova ove županije da sudjeluju na najznačajnijoj sajamskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini“, poručio je Nevenko Herceg.