Vukovarski gimnazijalci osvojili prvo mjesto u Hrvatskoj u kreativnom natječaju

VUKOVAR, Luka Marinković i Natalie Rambousek, učenici 2.c razreda Gimnazije Vukovar, osvojili su prvo mjesto u državi u kreativnom natječaju “Plakat za 10. Znanstveni piknik”. 

Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti i umjetnosti, međunarodno događanje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu, ali i zainteresirati mlade ljude i one koji se tako osjećaju da odaberu znanost kao svoj životni poziv. 

Događanje je osmišljeno kao opušteno druženje sa znanošću pa je stoga i odabran format “piknika” – on najbolje predstavlja upravo ono što se želi poručiti: ZNANOST JE ZABAVNA! Program Znanstvenog piknika sastoji se od niza predavanja, prezentacija, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih edukacijskih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata koje provode brojne udruge, studentske sekcije, institucije i pojedinci, zaljubljeni u znanost i umjetnost iz Hrvatske i inozemstva. 

Organizator hrvatskog Znanstvenog piknika je Udruga profesor Baltazar. Udruga profesor Baltazar promiče pozitivne vrijednosti koje predstavlja lik profesora Baltazara, odnosno sudjeluje i podržava projekte koji doprinose razvoju znanja i inovativnosti, te poticanju stvaralaštva i kreativnosti. Partneri suorganizatori Znanstvenog piknika su Institut Ruđer Bošković, CARNet i Mreža popularizatora znanosti. 

„Osim što imamo čast da se plakatom naših učenika poziva na samo događanje, učenici su, između ostalog,  osvojili put u Zagorje. Tom će prigodom pobjednici i njihovi razredni kolege posjetiti Znanstveni piknik, sudjelovati u različitim aktivnostima i dobro se zabaviti“, navode iz Gimnazije Vukovar