Vinkovačko Gradsko vijeće na elektronskoj sjednici donijelo mjere pomoći poduzetništvu i građanima

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Na sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca, održanoj s obzirom na trenutno stanje vezano uz pandemiju korona virusa, po prvi puta elektronskim putem, gradski vijećnici donijeli su većinom glasova niz mjera pomoći poduzetništvu i građanima.

Iz gradske uprave izvjestili su kako je u suradnji s posebno oformljenim timom „Pomoć gospodarstvu“, gradonačelnik Ivan Bosančić predložio sedam mjera pomoći Grada gospodarstvenicima i građanima koje je Gradsko vijeće i prihvatilo.

„Sve ove mjere imaju za cilj pripomoći našim građanima i poduzetnicima da prebrode poteškoće u kojima su se zatekli radi pandemije koronavirusa. Drago mi je što je Gradsko vijeće danas donijelo ovu odluku kako bismo mogli odmah prionuti njihovoj provedbi. Posebno oformljeni timovi za pomoć gospodarstvu i građanstvu će osim provedbe ovih mjera biti na raspolaganju vinkovačkim gospodarstvenicima od trenutka kada Vlada RH i nadležne institucije objave pozive za ovotjedne donesene mjere pomoći. Grad Vinkovci stoji na raspolaganju svojim građanima u ovim teškim trenucima. Naglašavam kako je ovo prvi paket mjera i sukladno situaciji pripremamo i dodatne mjere pomoći“  poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Trenutno je u Republici Hrvatskoj registrirano 306 zaraženih osoba, a Vukovarsko-srijemska županija među rijetkim je županijama u kojima još nema zaraženih. 

„Pravovremeno se krenulo sa svim aktivnostima u sprječavanju širenja epidemije, što je trenutno najvažnije. Pozivam naše građane da ostanemo smireni, slušamo upute i ostanemo u svojim kućama“, još jednom je napomenuo vinkovački gradonačelnik.

Odluka o pomoći gospodarstvu i građanima grada Vinkovaca uslijed epidemije koronavirusa-COVID-19