Grad Vukovar izdavat će propusnice za potrebe vitalnih obiteljskih razloga

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na snagu stupa Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Prema toj odluci stožer civilne zaštite Grada Vukovara izdavat će propusnice za okolnosti iz točke II.e – iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Kako se navodi na službenoj stranici Grada Vukovara zahtjevi će se zaprimati od 8,00 do 10,00 sati na porti Gradske uprave, a propusnice će se izdavati do 11,00 sati istoga dana. Propusnice za zahtjeve koji pristignu nakon gore navedenog roka, bit će izdane sljedeći dan do 11,00 sati. Zahtjev se nalazi na porti Gradske uprave ili ga možete ispisati s internetske stranice Grada Vukovara.

„Molimo da se zahtjevi za propusnicu podnose samo u opravdanim slučajevima jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana“, stoji u obavijesti vukovarskog stožera.