Vinkovački turistički adut: 8 000 godina naseljenosti i kultura života i rada

Foto: vinkovci.hr

VINKOVCI, Iz vinkovačke Turističke zajednice izvjestili su o okončanju procesa brendiranja Vinkovaca kao turistički poželjne destinacije koja bi se u budućnosti trebala razvijati na brendu koji će konceptom podupirati viziju Vinkovaca kao naselja s kontinuitetom života od preko 8 000 godina u kojem je na visokoj cijeni kultura života i rada, bez koje ne bi bilo ničega što Vinkovci danas jesu ili su bili kroz dugu prošlost.

“Na nama je da taj brend implementiramo, odnosno da gost tijekom cijeloga ciklusa putovanja ima jasnu i cjelovitu sliku Vinkovaca koji u svim segmentima ispunjava njegova očekivanja. To znači da se zaista u svakom objektu, ali i u otvorenom prostoru grada, treba vidjeti taj kontinuitet života. Svaki pojedinac, svaka tvrtka, pa tako i sam grad, može i treba, na sebi svojstven i poslovno prihvatljiv način, odrediti kako će tu „priču ispričati“ odnosno kako će u njegovom prostoru taj brend biti implementiran”, poručuju iz Turističke zajednice dodajući kako je cilj vinkovačke turističke priče stvoriti „doživljaj povijesti kroz životnu priču jednoga grada“.

Da bi se došlo do toga željenog cilja, potrebno je realizirati 26 programa odnosno projekata kroz narednih sedam godina, a riječ je mahom o projektima koji su vezani za infra i suprastrukturu, no uključeni su tu i projekti koji se odnose na upravljanje razvojem destinacije kao i na promociju i prodaju, tvrde vinkovački turistički djeltanici te podsjećaju kako SU na brendiranju radili stručnjaci InstituTa za turizam koji su izradili i Master plan razvoja turizma grada Vinkovaca.

“Možemo na različitim portalima pročitati, nekada i posprdne, komentare da smo grad koje je najstariji te da se to i vidi. Zar nije upravo to autodestruktivno razmišljanje? Kako ćemo brendirati grad kao poseban, vrijedan ljubavi i ulaganja ako to pojedinci ne vide? Kako ćemo razvijati svoje Vinkovce ako konstantno izvlačimo negativnosti koje se vežu uz naš grad? Kako ćemo nekome reći „Dođi u Vinkovce i uživaj u ljepoti ovoga grada!“, ako sami sebi ne dozvoljavamo da ju vidimo? U svakom mjestu, gradu, državi ima problema i poteškoća, no na nama je da svojim pozitivnim stavom i pogledom s vjerom u budućnost, pričamo o gradu koji ima mnogo toga dobroga i lijepoga za ponuditi! Iskreno se nadamo da će to, uz sve odgovorne institucije Vinkovaca, prepoznati i pojedinci, poduzetnici te da će graditi lijepe turističke priče kojih je neizmjerno mnogo, a koje nam ova brend strategija pruža”, zaključno navode iz Turističke zajednice Grada Vinkovaca.

Sve one koje ove tema više zanima upućuju na vlastitu web stranicu.