Vinkovački SDP: Izjave Kate Krešić politički su motivirane

Foto: SDP Vinkovci

VINKOVCI, Iz vinkovačke organizacije SDP-a reagirali su priopćenjem za javnost na medijski istup ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kate Krešić poručivši kako je povećanom broju novooboljelih od koronavirusa u našoj županiji, između ostalog, pogodovala i vukovarska kolona sjećanja.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko – srijemske županije Kata Krešić kazala je na jučer održanoj konferenciji za novinare kako se broj novozaraženih ne može dovesti u vezu s kolonom sjećanja u Vukovaru već se povezuje prije svega s obiteljskim okupljanjima, kirbajima, svinjokoljama ali i prijevozom učenika i njihovom ponašanju izvan nastave.

“Svakome s imalo razuma jasno je kako je povećanom broju novozaraženih pogodovala, kako Kolona sjećanja, tako i obiteljska okupljanja, svinjokolje i kirbaji. Niti jedan oblik ljudskog kontakta s većim brojem ljudi na manjoj jedinici površine nije izuzet, jer virus, jednostavno, ne prepoznaje te finese. Stoga takve izjave ne možemo drugačije protumačiti, nego da su politički motivirane u cilju zaštite Vladinih, a time i HDZ-ovih, po zdravlje i život građana štetnih političkih odluka (te se kao politička stranka i oglašavamo), ili Zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije raspolažu s kvalitetnijim znanstvenim saznanjima o ponašanju koronavirusa nego što ih imaju svjetski istraživački centri, pa možda uskoro trebamo očekivati i cjepivo za koronavirus proizvedeno u Vukovarsko-srijemskoj županiji”, poručuju iz vinkovačkog SDP-a.