Vinkovački list slavi 65, a Radio Vinkovci 60 godina djelovanja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Danom otvorenih vrata te prigodnim domjenkom, vinkovačke Novosti proslavile su vrijedne jubileje – 65 godina izlaženja Vinkovačkog lista i 50 godina djelovanja Radio Vinkovaca.

Kada pogledam unazad mogu biti ponosan na ono što smo svi zajedno učinili, a ponajviše na činjencu da su Novosti opstale, kazao je u prigodnom obraćanju direktor Novosti Šefik Kapetanović.

Vrijedne obljetnice djelatnicima Novosti čestitao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekavši kako su Vinkovci jedna od rijetkih sredina u Slavoniji u kojoj djeluje niz medija i dopisnika.

Želim vam još puno godina uspješnog rada, da i dalje marljivo bilježite sve ono što se svakodenvno zbiva u našemu gradu i o tome informirate naše sugrađane, kazao je Bosančić.

Posjetitelji su imali prigodnu pogledati izložbu 65 naslovnica Vinkovačkog lista koje je u prigodi obilježavanja 65. obljetnice izlaženja toga tjednika odabrala urednica Vinkovačkog lista Ksenija Subotić, a predstavila se i novoimenovana glavna i odgovorna urednica Novosti Marija Gerovac.

Govorila je i umirovljena novinarka Novosti Milka Vida poželjevši sadašnjim djelatnicima što manje stresa, veće plaće, više reportaža i komentara te, kako je kazala, manje nepotpisanih tekstova.