Vinkovačka televizija obilježava 23. godine rada i emitiranja

Foto: Vinkovačka televizija

 

VINKOVCI, Vinkovačka televizija s emitiranjem programa započela je 1. veljače 1994. Godine, a tijekom godina postala je jedan od najznačajnijih elektronskih medija hrvatskog istoka, ali i jedna od najjačih regionalnih televizija u Hrvatskoj.

„Povodom 23. obljetnice rada, djelatnici ove medijske kuće mogu biti zadovoljni da su uz sve poteškoće, prije svega gospodarskog predznaka, ustrajali i opstali na tržištu. Naime, kao i na medije uopće, kriza se odrazila i na rad ove medijske kuće. U gotovo dva i pol desetljeća djelovanja Vinkovačka televizija postala je zasigurno najutjecajniji regionalni medij na području Vukovarsko-srijemske županije, no ova televizija iznimno je gledana u cijeloj D1 regiji, kao i šire u zemlji i izvan nje putem raznih mreža i interneta“, stoji u priopćenju Vinkovačke televizije povodom 23. godine rada i emitiranja.

Vinkovačka televizija svakodnevno emitira vlastiti program koji digitalnim signalom pokriva D1 regiju odnosno Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku te dio Brodsko-posavske županije, kao i rubna područja uz granicu u zapadnoj Vojvodini i bosanskoj Posavini. Broj gledatelja značajno raste uzmu li se u obzir oni koji gledaju putem streaminga ili mreža kao što su MaxTV, Opti TV, B.net i dr. Također, emisije Vinkovačke tv prikazuju se i na drugim lokalnim postajama.

Nakon 23 godine Vinkovačka televizija se širi. U studenom je Vinkovačka TV odlukom Vijeća za elektroničke medije dobila koncesiju za televiziju u digitalnoj regiji D2 koja obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije. Uskoro će nas tako na novom kanalu pod nazivom Plava tv moći pratiti i gledatelji s tog područja što zapravo znači da će u ove dvije digitalne regije pokrivati sedam županija.

„Želja nam je svojim programom približiti se što većem broju gledatelja, ponajprije sadržajima lokalnog i regionalnog karaktera, jer zapravo to ono što možemo ponuditi, a što prema mnogim istraživanjima gledatelji traže i nedostaje im kada je riječ o programima nacionalnih medija“, ističu iz Vinkovačke televizije.