HSP AS priprema se za lokalne izbore: Kandidati za gradonačelnike Hrvoje Niče, Pero Ćorić, Nikola Toth…

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kako prenosi Večernji list HSP AS će na predstojećim lokalnim izborima imati svoje kandidate za načelnike, gradonačelnike i župana. Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić najavio je kako će se sva imena kandidata znati 18. veljače, kada se u Slavonskom Brodu održava stranački skup. Tada će javnost biti upoznata s izbornim kandidatima za Vukovarsko-srijemsku županiju ali i cijelu Hrvatsku. Međutim, ipak sad se već zna koji će kandidati predstavljati HSP AS na predstojećim izborima.

Kandidat za gradonačelnika Vinkovaca biti predsjednik HSP AS Hrvoje Niče, Pero Ćorić biti će kandidat za gradonačelnika Iloka dok će stranka u utrci za gradonačelnika Vukovara podržati Nikolu Totha koji će na izbore izaći kao nezavisni kandidat.

„Izborili smo se za Hrvatsku ali izgubili smo Vukovar. Godinama smo glasovali za HDZ ili SDP, a oni nisu napravili ništa i zato smo ovdje gdje jesmo. Mladi nam odlaze, gospodarstva nema tako da su nam prognoze za budućnost ne baš svijetle. Stoga smo odlučili preuzeti stvari u svoje ruke“, rekao je Toth za Večernji list.

Najavio je kako će ga u utrci za gradonačelnika Vukovara podržati pravaški orijentirane stranke, braniteljske udruge kao i dio vukovarskih intelektualaca.

“Mislim kako možemo očekivati kvalitetne izborne rezultate. Kandidirati ćemo prepoznatljive i uspješne osobe koji svojoj zajednici mogu mnogo toga dati”, istakao je Ćorić.