Vinkovačka “Nova scena” premijerno izvodi “Teštament”

VINKOVCI, Vinkovačko Kazalište “Nova scena”, osnovano prije dvije i pol godine, pripremilo je novu predstavu čija će premijera biti upriličena u subotu, 2. travnja, a riječ je o komediji Pere Budaka “Teštament” koju će na pozornicu Gradskog kazališta Joze Ivakića postaviti redateljica Andrijana Raguž.

“Ono što me kao redateljicu izuzetno veseli veliko je zalaganje i spremnost cijelog ansambla da predstavu podigne na što višu razinu. Od dvadesetak članova našega ansambla, u predstavi ih glumi 14-tak i dosta je mladih glumaca što posebice ohrabruje”, napomenula je Raguž.

“Teštament” je urnebesna komedija čiji su glavni adut karikaturni likovi, a predstavlja sliku Like 60-tih godina prošloga stoljeća. Radnja je zasnovana na bizarnoj priči o lakrdijašu Ljudanu, koji se proglasi mrtvim zbog ugovora sa televizijom koja snima narodne običaje kraja, a među kojima su i karmine”, pojasnila je Raguž.

Pozvala je sve zaljubljenike u kazalište da dođu u subotu na predstavu i zabave se u odličnoj komediji koju je poznati hrvatski dramatičar Pero Budak napisao još 1976. godine i do sada je doživjela velik broj izvedbi.

“Ponudit ćemo “Novoj sceni” daljnju suradnju i to ponajprije upravo zbog velikog broja mladih glumaca koje to kazalište okuplja, a u kojima mi vidimo svoju buduću glumačku “bazu””, rekao je ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenko Rečić.

Premijera predstave “Teštament” je u subotu, a repriza u nedjelju u 20 sati.

ĐURO KARALIĆ