Vinkovačka HVIDR-a za izlazak iz nacionalne udruge

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Predsjedništvo Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) Vinkovci odlučilo je da na predstojećoj izvanrednoj skupštini udruge koja će se održati 6. prosinca predloži izlazak iz sustava HVIDR-e RH.

Razlog je oglušivanje o zahtjev vinkovačke HVIDR-e koja je 30. rujna zatražila ostavku čelnika HVIDR-e RH Josipa Đakića, kojega prozivaju za narušavanje ugleda hrvatskih branitelja.

“Smatramo da bi predsjednik HVIDR-e RH trebao biti čovjek koji će štititi interese hrvatskih branitelja, koji će sudjelovati u političkom radu tijela izvršne vlasti RH, na častan i korektan način, kao ravnopravan sugovornik, poštivajući onu populaciju iz koje dolazi, a ne stranački vojnik i poslušnik političke stranke kojoj pripada”, priopćili su iz vinkovačke HVIDR-e.

 Predsjednik HVIDR-a Vinkovci Zoran Marunček izvjestio je kako je predsjedništvo vinkovačke HVIDR-e jednoglasno odlučilo predložiti izlazak iz HVIDR-e RH.

Navodi da je HVIDR-a Vinkovci zatražila Đakićevu smjenu ili odstupanje s dužnosti predsjednika HVIDR-e RH, ali to nije učinjeno niti su poduzeti koraci za smjenu od strane HVIDR-e Vukovarsko-srijemske županije.