Najbolji čobanac na Vinkovačkoj čobanijadi koja je danas na Šokačkom stanu nedaleko Vinkovaca okupila 30-tak ekipa iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, skuhala je ekipa “Braća” koja se pobjedom plasirala i na državno natjecanje u kuhanju čobanca koje će biti održano u Belišću.

Drugo mjesto pripalo je “Susjedima”, “brončani” su bili “Cici mici”.

Po riječima Karla Kovaliska, predsjednika Udruge ljubitelja kuhanja Ervenica koja je uz Grad Vinkovci organizator ovog događaja, svaka od ekipa dobila je po dva kilograma junetine i svinjetine te su imale četiri sata da skuhaju čobanac.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić zahvalio je članovima udruge “Ervenica što kontinuirano djeluju u promociji svega onoga što čini slavonsku gastronomiju.

“Dan je idealan za jedno ovako druženje za koje kao da je stvoren i ovaj prostor koji koji smo obnovili i namijenili za promociju upravo gastronomije”,. kazao je Bosančić.

A uživati u tom ugođaju, pored samim natjecatelja, priliku je imao i velik broj Vinkovčana koji su odlučili sunčanu nedjelju provesti nadomak grada, u cvrkutu ptica i mirisu domaće kuhinje, a mnogi su se odlučili, kada su već u prirodi, i na laganu šetnju do obližnjeg sopotskog prapovijesnog nalazišta ili uz Bosut, do starog mosta na Sopotu.