Traže se vodiči/animatori za rad na otočkim Virovima

Foto: Udruga Zeleni Osijek

OTOK, U sklopu projekta “Vrata spačvanskog bazena – Izgradnja i opremanje Bioekološko-edukacijskog centra Virovi” Grad Otok, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije organiziraju edukaciju za vodiče/animatore.

Riječ je o radu na programima škole u prirodi, vođenja poučnim stazama biciklističkih tura, veslačkih tura (kanui, kajaci, drveni čamci) i animacije tijekom vožnji brodom.

Centar za posjetitelje „Bioekološko-edukacijski centar Virovi“ trenutno je u završnoj fazi izgradnje i opremanja te se planira njegovo otvaranje u travnju ove godine.

“Za potrebe rada Centra želimo osigurati mrežu osposobljenih vodiča/animatora koji će biti angažirani kroz stalni ili povremeni posao za rad s posjetiteljima. Edukacija će sadržavati teoretske i praktične prezentacije o prirodnim i kulturnim znamenitostima područja,
sigurnosnim savjetima, vođenju posjetitelja, osnovama eko i ciklo turizma, veslanja, rada s učenicima i posjetiteljima” poručuju iz Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek.

Dvodnevni trening održat će se u Bioekološko-edukacijskom centru Virovi prema sljedećem rasporedu:

Subota 20.3.2021. od 10:30 do 14:30 sati
(škole u prirodi i vođene ture poučnom stazom)
Nedjelja 21.3.2021. od 10:30 do 14:30 sati
(biciklizam, veslanje i ture brodom)

Rok za prijave je 10.3.2021. Broj sudionika je ograničen. Za sva pitanja kontakt je katarina@zeleni-osijek.hr.