Vinkovačka bolnica dobila suvremeno opremljene odjele dnevnih bolnica za oftamologiju i kirurgiju

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Projekt “Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci” koji je pokrenut prošle godine s ciljem poboljšanja učinkovitosti i pristupa dnevnoj bolnici i dnevnoj kirurgiji smanjenjem broja prijema na akutne bolničke odjele, predstavljen je danas na završnoj konferenciji čiji sudionici su imali prigodu i pogledati novouređene i suvremenom opremom opremljene odjele dnevnih bolnica za oftamologiju i kirurgiju.

Po riječima ravnatelja vinkovačke bolnice Krunoslava Šporčića iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” u projekt je uloženo 16,5 milijuna kuna.

“Izuzetno smo zadovoljni provedbom ovoga projekta. Veći broj pacijenata bit će zbrinuto kroz dnevne bolnice oftalmologije i kirurgije, dijagnostički te kroz terapijske postupke. S povećanjem broja zbrinutih pacijenata kroz dnevne bolnice i kirurgije smanjit će se i broj bolesnika na akutnim bolničkim odjelima, što će pridonijeti općem smanjenju troškova bolnice”, kazao je Šporčić dodajući kako tu nije kraj ulaganjima u vinkovačku bolnicu, a među prvima koji dolaze su radovi na energetskoj obnovi bolnice s ciljem smanjivanja velikih troškova koji sada postoje, a vezani su uz grijanje bolnice.

Po riječima pomoćnika ministra zdravstva Gordana Žanića stavljanjem u funkciju dnevnih bolnica za 10 posto smanjit će se pristup akutnim bolničkim odjelima, što je ogromna ušteda i rasterećenje samih bolničkih odjela.

“Ovo je tek jedan od preko 50 potpisanih projekata iz programa Ministarstva zdravstva, a u sklopu Operativnoga programa konkurentnost i kohezija trenutno nam je na raspolaganju preko dvije milijarde kuna za različite projekte, ponajviše za projekte kao što su gradnja, dogradnja i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija”, poručio je  pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Dragan Jelić.

Prikazana je i film o provedbi projekta, a sudionicima konferencije obratili su se i pročelnik za zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije David Vlajčić te Kata Krešić, zamjenica vinkovačkog gradonačelnika i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije u čijim prostorima je konferencija i održana.