Vinatlon 2024. godine u Kneževim Vinogradima i Zmajevcu

Foto: Osječko - baranjska županija

KNEŽEVI VINOGRADI,  ZMAJEVAC, Točno u sredini Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije, kad ste već posjetili Valpovo i Osijek, Draž i Kamenac, neka vas vinske ceste dovedu do Općine Kneževi Vinogradi gdje 7. lipnja počinje ovogodišnji vinski spektakl – Vinatlon 2024.

U Starom podrumu Vina Belje, u petak od 19:00 sati održat će se svečana dodjela diploma i proglasiti Šampioni Dunava za ovu godinu, a već od 19:30 sati posjetitelje čeka najduži vinski stol gdje će uz glazbeni program iznenađenja posjetitelji moći kušati sva ocijenjena vina.

Šampione su birali vrhunski vinski stručnjaci iz pet država uz podršku Fakulteta za agrobiotehničke znanosti u Osijeku, a u organizaciji Udruge vinogradara Baranje Zmajevac. Posebnu nagradu ove godine Novinarsku Graševinu dodijelit će novinari redakcija s područja Osječko – baranjske županije jer tko bolje poznaje vino od samih domaćina i tko ga bolje može opisati i promovirati od novinara.

U subotu, 8. lipnja Vinatlon se iz Kneževih Vinograda seli u Zmajevac, gdje će u Reformatorskom surduku dominirati zlatna, roza i crvena boja i to u vinskim čašama posjetitelja, a za one kojima kušanje vina ne donosi dovoljno adrenalina pripremili smo i zabavne igre.

Start je u 17:00 sati sa sajmom, glazbenim programom, radionicom slikanja s vinom, vinskim radionicama, Baranjskim dekanterima i Baranjskom Graševinom. U isto vrijeme i na istom mjestu kreću ovogodišnje vinske igre. Možete se okušati u špricaboci i winepongu bez obzira na to jeste li kada čuli i probali koju od ovih igara. Uprava tako bude i najzanimljivije. Za ljubitelje vježbi snage tu je i svima poznati Bačvatlon – gdje će se natjecati dvije po dvije dvočlane ekipe u guranju bačvi uzbrdo sve dok ne dobijemo konačnog osvajača većih količina najboljeg baranjskog vina. Prijaviti se možete i kad stignete u Zmajevac, no možda je najsigurnije svoje ekipe prijaviti unaprijed na mail:  vinotekazmajevac@gmail.com. 

Večernji sati predviđeni su za zabavu, a to će gostima omogućiti legenda hrvatske glazbene scene Zorica Konđa i Bane Krstić u pratnji svog Garavog sokaka. Više informacija možete doznati putem linka:https://forms.gle/AepLqCcuADe7kN1t7