U Vinkovcima 15-godišnjak upravljao automobilom, u Negoslavcima zatečen vozač s 2,38 promila alkohola

Foto: PU Vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, U četvrtak, u 21,30 sati, policijski službenici su u Vinkovcima zaustavili osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 15-godišnjak, dok se u vozilu nalazilo još četvero maloljetnika.

Maloljetnik je doveden u prostorije policije, gdje je ubrzo pristupio i njegov zakonski zastupnik, ujedno i osoba kojoj je navedeno vozilo povjereno. Za prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, protiv 15-godišnjaka slijedi prekršajna prijava, kao i protiv njegovog zakonskog zastupnika radi davanja vozila na upravljanje osobi za koju je znao da nema pravo upravljati vozilom jer još nije stekao to pravo.

Policija će o ovom postupanju obavijestiti i nadležni zavod za socijalni rad.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar su jučer, 23. svibnja u 22,50 sati u Negoslavcima zatekli vozača koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,38 g/kg upravljao osobnim automobilom bez registracijskih oznaka. Kako kod sebe nije imao nikakav identifikacijski dokument, priveden je u službene prostorije policije, gdje je utvrđeno kako se radi o 52-godišnjaku iz Negoslavaca te da nema izdanu vozačku dozvolu. Vozač je prekršajno procesuiran zbog počinjenih prekršaja upravljanja neregistriranim i neosiguranim vozilom pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom i neposjedovanja osobne iskaznice te je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.