Vikend koji je pred nama svim zaljubljenicima u dobra stara vremena donosi sedmo izdanje vinkovačkog Hang Loose rockabilly festivala

Foto: Rockabilly bar Hang Loose, Vinkovci

Festival će i ove godine, poput kakvog vremeplova, posjetitelje povesti na putovanje u davno prohujala vremena svirkom rockabilly bendova, nastupima plesnih grupa i izložbom oldtimer automobila i motocikala. Tu je i mini sajam s retro brijačnicom i frizerom koji će vas vješto transformirati u nekog potpuno drugog, ali i pin-up odjeća i modni detalji – među ostalima – brendova „Kerefeke“ i „Baba Seka“.

Ovogodišnja festivalska priča počinje u petak, 30. lipnja warm-up zabavom u dobro znanom Hang Loose Rockabilly Baru u Vinkovcima nastupom DJ Azimutha u 20:00 sati, na koji će se nadovezati nastup mađarskog benda Marcello and the Flaming Boppers u 21:30. Cijena ulaznice za program zagrijavanja u petak je 3 eura.

Glavni event festivala slijedi u subotu, 1. srpnja, na vinkovačkom Šokačkom stanu. Sve počinje u 15:00 izložbom starodobnih vozila, otvorenjem sajma rukotvorina i buvljakom, te šminkanjem i izradom frizura za dame, i stiliziranjem i brijanjem za gospodu.

U isto vrijeme počinju i dječje plesne radionice, a zabava za najmlađe nastavlja se radionicama Tinker Labs, ta različitim radionicama i zabavnim aktivnostima u organizaciji Društva naša djeca od 17:00 sati.

Za 18:00 je predviđen početak već tradicionalnog Pin Up Photosessiona, a zainteresirani fotografi mogu se prijaviti na email pin-up@hl-rockabillyfestival.com ili na Info pultu na dan festivala.

Sat kasnije počinju Freestyle plesne radionice na kojima će svi zainteresirani dobiti pregršt savjeta i otkriti par trikova za unaprjeđenje svog rockabilly plesnog umijeća. U isto vrijeme počinje i zagrijavanje za plesnjak uz DJ Azimutha.

Glazbeni dio programa starta u 21.00 nastupom mađarskog benda Ati Edge and the Shadowbirds, nakon kojih nastupaju njihovi zemljaci Ed Philips and the Memphis Patrol, te kao vrhunac večeri Lonesome Carroll Rockabilly Show.

Veseli, bezvremenski hitovi koji će festivalskoj publici izvesti ovi bendovi rasplesat će čak i one s parom lijevih nogu. Ovaj open-air festival rockabilly glazbe, plesa i vintage & pin-up odjeće svojim lepršavim štimungom uspješno spaja sve generacije – od onih najmlađih do onih malo starijih – i svi se fenomenalno zabave.

Cijena ulaznica za subotnji dio programa je 5 eura.

Novost ovogodišnjeg Hang Loose rockabilly festivala je piknik predviđen za nedjeljno prijepodne na Šokačkom stanu. Organizatori pozivaju sve da im se pridruže na druženju, kavi i doručku u 11:00 sati, uz besplatan ulaz.

Prvi Hang Loose rockabilly festival pod nazivom Shake this Town održan je 2017. godine kao jednodnevni događaj u dvorištu vinkovačke gimnazije i doista je – na najzabavniji mogući način – protresao grad. Vinkovčani i gosti grada s oduševljenjem su pozdravili ovo nesvakidašnje događanje, pa su organizatori festivala Ana i Matija Vukoja odlučili nastaviti s održavanjem festivala, te se svake sljedeće godine potruditi biti još bolji i zanimljiviji.

Cijeli ovaj happening je vatromet boja, uzoraka i vesele glazbe koji grad na Bosutu zaogrne lepršavom bezbrižnošću, stoga ne propustite ovaj izlet u prošlost i zabavite se kao što već dugo niste.

Ulaznice za oba festivalska dana bit će dostupne samo na dan događaja, na ulazu, a sve dodatne informacije o festivalu možete saznati na https://hl-rockabillyfestival.com/