U prometnoj nesreći kod Orolika maloljetna osoba zadobila teške ozljede opasne po život

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom s prebivalištem u inozemstvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara na štetu 45-godišnjakinje iz Županje. Osumnjičeni je u travnju ove godine s oštećenom sklopio ugovor o izvođenju radova na uređenju obiteljske kuće u Županji, za što je i preuzeo novac u iznosu od nekoliko desetaka tisuća eura, a ugovornu obveznu nije izvršio. Protiv 34-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je danas, 29. lipnja, predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s materijalnom štetom (Vukovar-3,Gunja, Vinkovci) te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (Vukovar, Orolik).

Oko 17,45 sati u Vukovaru, 69-godišnjak se osobnim automobilom „Škoda“ vukovarskih registracijskih oznaka kretao Ulicom Duga te dolaskom neposredno pred raskrižje s Radničkom ulicom, na mjestu gdje je pretjecanje zabranjeno središnjom neisprekidanom bijelom linijom, započeo pretjecanje bicikla kojim je upravljala 85-godišnjakinja koja je u tom trenutku započela skretanje ulijevo na kolnik Radničke ulice, a da to nije obavila krećući se uz zamišljeni luk koji spaja središnje razdjelne crte kolnika Ulice Vijeća Europe s Radničkom ulicom.  Uslijed navedenog je došlo do udara i struganja lijeve strane bicikla u desnu bočnu stranu osobnog automobila. Vozačica bicikla je potom izgubila nadzor i ravnotežu nad biciklom te pala na kolnik pri čemu je zadobila teške tjelesne ozljede. O prometnoj nesreći policija će podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Oko 23,50 na državnoj cesti D-46 kod Orolika, 18-godišnjak je upravljao osobnim automobilom „Mercedes“ vinkovačkih registracijskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste i vidljivosti (zavoj udesno, noć) sletio u cestovni kanal, gdje se nakon višestrukog prevrtanja vozilo zaustavilo na krovu. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio je maloljetni putnik, a teže je ozlijeđena i 18-godišnja putnica, dok je vozač lakše ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno i kako vozač i putnici, za vrijeme upravljanja odnosno vožnje u vozilu, nisu koristili sigurnosni pojas. Zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću i zbog toga uzrokovao tešku tjelesnu ozljedu drugih osoba, protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.