Živi zid Vukovara: Za hotele i birtije novca ima, a za prijevoz studentima nema

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predsjednik vukovarske podružnjice Živog zida i vijećnik u Gradskom vijeću Vukovara Pavao josić oglasio se priopćenjem za javnost u kojem navodi kako je Gradsko vijeće Grada Vukovara na sjednici održanoj 19. listopada 2017. izglasalo je niz odluka koje su svojom formom i svrhom prikladne najbogatijim regijama zapadne ekonomije.

„Uskrata sufinanciranja prijevoza studentima, bez ikakvih unaprijed najavljenih upozorenja, neprimjerena je mjera koja će svoj razorni učinak tek pokazati u skoroj budućnosti. Izgradnja studentskog doma, proširenja kapaciteta veleučilišta, kupnja najskupljih hotelskih nekretnina koje se nalaze na atraktivnim lokacijama u gradu, poželjni su projekti ali tek kada su zadovoljene osnovne egzistencijalne potrebe za rast i razvoj zajednice“, stoji u priopćenju.

Dalje navodi da kao gradski vijećnik, obrtnik i stanovnik Vukovara ne može ravnodušno promatrati ulaganja u sjaj i raskoš nepotrebnih nekretnina dok u isto vrijeme skoro na susjednim parcelama, 26 godina nakon ratnih razaranja, „imamo tragove ratnog gnjeva koji vrišti i prijeti iz gelerima i granatama izbušene OŠ Nikole Andrića, za čiju sanaciju za sada, svi prozvani kategorički s mnoštvom maglovitih argumenata odbijaju svaku odgovornost“.

„Opet smo imali priliku svjedočiti gušenju poduzetništva u odluci Gradskog vijeća Vukovara po kojoj Javna ustanova Sportski objekti Grada Vukovara u vlasništvu Grada Vukovara proširuje svoju temeljnu sportsku djelatnost na, upitno, srodno ugostiteljstvo. Ta odluka  poništava svaku  mogućnost u kojoj bi, koristeći postojeće društvene resurse, privatna tvrtka, obrt ili udruga dobila priliku da iskoristi atraktivnost lokacije stvaranjem novih radnih mjesta, kreiranjem i osmišljavanjem novih usluga i ponuda. Umjesto toga gradska ustanova baca šapu na i tu djelatnost“, navodi se u priopćenju vukovarskog Živog zida.